ŞEFİK DÖNER


Dün akşam bimutfakikişef moderatörlüğünde iftarımızı Levent te bulunan Şefik Döner de yaptık.
Aynı zamanda arkadaşımız bir neslin televizyonlarda For Men programıyla tanıdığı  Gamze İstanbulluoğlu'nun Omartha kitabı nın imza günü gerçekleşti. Sohbet ve lezzetin kaynaştığı harika bir gece yaşadık.

 
Omartha bir bilim kurgu romanı. Okuyanlar tarafından inanılmaz bir hayal gücü diye nitelendiriliyor. En kısa zamanda okuyacağım. Bu yaz ellerden düşmeyecek gibi görünüyor.

İş dünyasının lezzet üssü; Şefik 
Yemek molasında sağlıklı, kaliteli ve protein ağırlıklı beslenmek isteyenlerin tercihi. Kaliteli hizmet anlayışı, hijyenik ve güvenilir lezzetleriyle Türkiye'yi "Döner Restoranı" kavramıyla tanıştıran markamız, şık duruşuyla döner keyfini restoran anlayışıyla birleştirerek leziz bir füzyon yaratıyor. Kaliteli malzeme seçimi ve özgün tadıyla hafızanızda iz bırakıyoruz. Levent'teki merkezi lokasyonumuz sebebiyle öğle saatlerinde iş dünyasının akın ettiği, akşamları ise ailecek yemek keyfinin yaşandığı nezih bir lezzet durağı haline geldik. Özellikle öğle saatlerinde ofis kuleleri çalışanlarının müdavimi olduğu, sadece Şefik'e özel kiloluk paylaşımlı menüler, grup halinde yemeğe çıkanlara hitap ediyor. Şefik Döner, sadece ofisten çıktığınızda uğradığınız değil, haftaiçi ve haftasonu ailecek de gidip keyifli vakitler geçirebileceğiniz bir adres. Leziz ve sağlıklı bir öğlen ya da akşam yemeği için gidilebilecek alternatiflerin başında gelen Şefik Döner, şık dekore edilmiş restoranıyla sizleri ağırlamayı bekliyor..

İftar Menüsü nde iftariyelikler, mercimek çorbası, salata, lavaş üstü döner, supangle ya da damla sakızlı sütlaca yer verildi.

Süzme mercimek çorbasınn lezzeti çok özeldi.

Dönerde dikkat ettiğim bazı özellikler 
1- Kesimi çok inceydi.
2- Kesinlikle çiğ kalmamıştı.
3- Kıvamında kızartılmıştı.Fazla kızartılıp yanmış halde getirilmemişti.
4- Sulu etin lezzetini tam olarak alabildim.
5- Dönerin yağı hiç donmadı.
6- Kuyruk yağı kullanılmamıştı.
7- Dana ve Kuzu etinin lezzeti muhteşemdi. (trakya bölgesi) 

Döner ustası kesinlikle işinin hakkını veriyor. Özellikle tandırda pişen ince ve sıcak lavaşla döner harika gitti. Şefik bey yıllarca bilindik bir dönercinin müdavimi olarak bu işe 4 sene önce kollarını sıvadığında aynı bölgede aynı zamanda bir çok dönerci açıldığını ve rekabetin çok olduğu bir bölgede çalışmanın zorluklarından bahsetti. Bence bulundukları lokasyonda plazaların yoğun olduğu ve beyaz yakalı diye adlandırılan gruba hizmet verip beğeni kazanması büyük bir artı. Şefik Bey tadım boyunca oturmadı hep işinin başındaydı. İşini bu kadar severek ve kaliteli yapan bir insala tanıştığıma memnun oldum.
  




Damla Sakızlı fırın sütlacı kesinlikle özel bir lezzet pirinci az, lezzeti yoğun. Kesinlikle tekrar sütlaç yemeye gideceğim. Mutlaka denemelisiniz..


 İçerisinde bitterin yoğunluğunu öldürmek için beyaz çikolata kullanılan brownili çok özel bir lezzet. Tarifini ısrarımıza rağmen alamadık. Klasik supangilenin çok üzerinde gurme bir lezzet.

Sonuç olarak Şefik dönerle tanıştığımıza çok memnun oldum. Müdavimlerine bir yenisini eklediler diyebilirim. Bu kadar güzel döner yaptıkları için kesinlikle teşekkür ederim. Ellerinize sağlık. 






Yorumlar