Çargah Restaurant

 
 
     
     İsmini Türk musikisindeki bir makam adından alan Çargah Restaurant Starcity avm karşısında İstwset meydanında bulunuyor. 3.000 metrekare üzerine kurulu restaurant geniş tavanlı mimarisiyle ferahlık hissi veriyor. Dekorasyondaki kullanılan Osmanlı motifleri ve altın varaklar kendinizi bir saray ortamında  hissetmenizi sağlıyor. Mekan çeşitli büyüklükte toplantı salonlarına, sıra gecesi için özel bir odaya, pastane ve cafe gibi ayrıcalıklara sahip. Benim ilgimi en çok mekanın büyük mutfağı ve burada hijyene gösterilen önem çekti. Ayrıca çocukları aileler için bir eğitmen eşliğinde çocukların eğlenebileceği uzun zamandır görmediğim kalite ve çeşitlilikte bir çocuk odasının bulunduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Mekanı sahipleri şef Mehmet Yılmaz işinin ehli bir insan, şefimiz Gaziantep yemekleri konusunda kısa ve güzel bilgiler verdi. Ortağı Şükrü Sert Bey musiki konusunda çalgı ve ses olarak ehil bir insan. Sıra gecesi odasını sanırım kendi musiki zevki için donatmış ve misafirlerine bir musiki lezzet yolculuğu yaşatıyor.



Bi mutfak iki şef Özlem Mekik & Ayvaz Akbacak ile Çargâh Restaurant Blogger Buluşması


Bi mutfak iki şef'in ünlü şefleri Özlem Mekik ve Ayvaz Akbacak moderatörlüğünde düzenlenen Çargâh Restaurant Lezzet buluşması, İstanbul'un ünlü mekan ve yemek bloggerlarının katılımlarıyla gerçekleşti. Gece, Gaziantep mutfağının en lezzetli yemeklerinin tadımıyla başladı. Mekanın sahiplerinden olan ünlü şef Mehmet Yılmaz tarafından Gaziantep'in özel çorbası olan Beyran Çorbası'nın detaylı tarifi verildi. Mekanın çiğ köftesi, blog yazarları tarafından çok beğenildi. Adana Kebap, Yuvalama ve Künefe ise tam not alan diğer lezzetler arasındaydı. Buluşma, sıra gecesi tadında doyumsuz bir müzik şöleniyle sonlandı.


Gaziantep mutfağının İstanbul'daki en önemli isimlerinde ünlü  şef Mehmet Yılmaz ve  Şükrü Sert'in ortakları olduğu, ismini Türk musikisindeki bir makamdan alan Çargâh Restaurant 3000 metrekarelik dev bir alanda hizmet veriyor. Altın varak kullanımıyla, Anadolu ve Osmanlı mimarisinden tınılar taşıyan Çargâh Restaurant sizi harika atmosferiyle sarmalıyor.

Mekan, Türk mutfağının en önemli mutfaklarından Antep mutfağını temel alıp Anadolu mutfağının lezzetlerini misafirleriyle paylaşıyor.  En kaliteli ürünleri, usta ellerden çok özel lezzetlere dönüştürüyor.

Kişi başı 55-60 TL'ye ziyafete doyacağınız Menü örneği şu şekilde;

Başlangıçlar;
T. Tulum Peynir Ceviz
Abagannuş
Antep Turşu
Acılı Ezme
Çiğ Köfte
Mevsim Salata
Yuvalama

Ara Sıcaklar;
Fındık Lahmacun
K. Patlıcan Dolma
İçli Köfte

Ana Yemek; (seçmeli)
Adana Kebap
Tavuk Şiş
Kuzu Şiş
Ali Nazik Kıyma
Firik Pilavı (Garnetürleri ile servis)

Tatlı; (seçmeli)
Peynirli sıcak künefe
Soğuk sıcak içecekler

Tüm  bu lezzetlere ek olarak;
Her Pazar, yöresel lezzetlerle bezeli 200 çeşit ürünün yer aldığı açık büfe kahvaltı ve muhteşem brunch  Çargâh Restaurant'ta sizleri bekliyor.
 
Telefon: +90 212 397 22 12 (pbx)


Adres: 
Basın Ekspres Yolu İstwest Meydanı No:17  A1/14 Starcity AVM Karşısı Yenibosna / İstanbul
 




    
      Soslu patlıcan inanılmaz lezzetliydi. Yemek niyetine zevkle tüketilebilecek muhteşem bir lezzet şöleniydi.


     
Çiğ köfte inanılmaz lezzetliydi. Şöyle söyleyebilirim mekanda bulunan mezeler başlı başına zevkle yenilip doyulacak lezzet ve kalitede.


     
     Babaganuş mevsimi olmamasına rağmen patlıcanla yoğurt birbirine çok yakışmıştı. Mezeler bence 10 üzerinden 10 puan alır. İnanılmaz zevkli bir başlangıç yaptık.


 
 
  

     Adana Kebap biraz yağlı olmasına rağmen inanılmaz bir lezzetti. Tavuk Şiş kurumamış çok güzel bir kıvamda servis edildi ve yemesi çok zevkliydi. Ali Nazik harikaydı diyebilirim. Patlıcan benim her zaman favorilerimden olmuştur ve bu mekanda özellikle yediğim bütün patlıcan malzemeli mezeler ve yemekler hafif lezzetli ve hayranlık uyandıracak bir ustalıkla yapılmıştı.









Yorumlar