Atelier Real Food Ritz Carlton Sunday Roast


     Ritz Corlton otelinin giriş katında yeni açılan Atelier Real Food (gerçek yemek atolyesi) adı gibi iddialı bir restaurant. Otelin giriş kısmı kot farkından dolayı Beşiktaş spor klübünün stad inşaasına rağmen güzel bir manzaraya sahip. Otelden içeri girdiğiniz anda sizi bir dinginlik ve huzur vuruyor. Çalışanların güler yüzlülüğü ve ilgisi otelde kalma isteği doğuruyor. Restaurant oldukça şık ve gösterişli. Tamamen yenilenen restoranın dekorasyonu Portekiz'li mimar Patricia Pina’ya ait. Mobilyaların çoğu özel olarak restoran için üretilmiş.

    Pazar günleri 12:00-15:00 saatleri arasında Sunday Roast adı altında brunch servis ediliyor. Saat 12:00 otel müşterilerinin kahvaltı zamanı bittikten sonra geç kahvaltı ve öğlen yemeği tarzı bir açık büfeden oluşuyor. Ayrıca ağır ateşte rotisserie tekniğiyle pişirilen etler büfede yer aldığından Roast ismi Brunch ile birleştirilerek bu ad verilmiş. 70’in üzerinde çeşit’e sahip brunch’ta etlerin yanı sıra geleneksel Türk mutfağından mezeler, sushi çeşitleri, şarküteri çeşitleri ve yemeden duramayacağınız görsellik ve lezzette tatlılardan oluşuyor. 

    Sunday Roast Adam başı 110 tl. Çay-kahve vb. soft içecekler buna dahil. İlk bakışta biraz pahalı gibi görünse de bu kesinlikle bu ücrete değiyor. Personelin devamlı ilgisi ve yardımcı olmaya çalışması kesinlikle çok hoş. 

    Özellikle İsviçreli genç Executive Chef Simon Wipf'in ilgisi sohbeti ve ikramlarıyla harika bir pazar sabah yaşamamıza sebep oldu.

    Brunch büfesine gelirsek değişik bir tarza sahip bir yanda kahvaltılıklar şarküteri ürünleri ve tatlı büfesi bulunurken orta bölümde inanılmaz lezzetli mezeler ve ekmekler bulunmakta. Diğer bir tarafta salatalarla suşi büfesi sizi karşılıyor. Suşi büfesini görünce Guru Kafa burda olsa dedim içimden. Belki biliyorsunuzdur Guru kafa tam bir suşi aşığıdır. Mutfağın önündeki bölümde ise çeşitli Türk yemeklerinin yanısıra rotisserie makinesinde pişen tavuk parçaları ve bonfile içine mantar bulunmakta. Zeytinli ekmekle başladım ve lezzetine bayıldım. Şarküteri ürünleri özellikle dil söğüş tavsiye ederim. Tuzda somon iyi pişmişti. Hünkar beğendi inanılmaz bir lezzetti, Patlıcan salatası tekrar tekrar büfeye uğramama neden oldu. Masamıza kadar gelen peynirli ve kıymalı pidesi enfesti. Baklavasından ve fırın sütlaçta aklım kaldı diyebilirim. Çileklisi dondurmasını yedikten sonra eminim başka bir yerde yiyemeyeceğim.

    Bu güzel brunch için  Zomato ailesine, chef Simon Wipt ve Ritz Carlton İstanbul'a teşekkür ederim.


Adres: Süzer Plaza, Askerocağı Caddesi, No 6
34367, Elmadağ, Şişli 
Tel: 0 212 334 44 44

     


















Yorumlar