Bebek Balıkçı Bulvar216




         İstanbul Bebek'te bulunan Bebek Balıkçı, Pendik Marina’dan sonra yeni şubesini Ataşehir Bulvar216 'da açtı. Restaurant Bulvar216'nın 1.katında bulunuyor. İçeri girdiğiniz anda dekorasyonun zevkli ellerden çıktığı belli oluyor. Duvarlardadi resimler ve freskler mekana hoş bir hava katmış. Restaurantın 100 kişilik kapalı, 70 kişilik bir de açık bahçesi bulunuyor. Restaurant büyük olmamasına rağmen masalar sıkışık değil. Deniz manzarası olmasa da çok ferah bir mekan. 

     Tadımda olduğumuz süre boyunca yeni açılan bir restaurantta olmamıza rağmen Ataşehir'de benimsendiğini gözlemledik. Restauranta gitmeden önce çevremde çeşitli övgüler duydum ve beklentilerim yüksek olarak tadıma gittim. Bebek Balıkçı'sının müşterilerden ve bloggerlarda aldığı övgülerin gerçek olduğunu görmek beni memnun etti. Bir yanım Karadeniz'li bir yanım İzmir'li olduğu için balık ve mezenin benim için anlamı ayrı.

      Bebek Balıkçı'sını Bebek şubesinde Cem Beyin'in babası Ertuğrul Karabulut Bey'e emanetken Anadolu yakasındaki Şubeler Cem karabulut'a emanet. Cem Beyden Pendik Marina Şubesinde verilen serpme kahvaltının methini duyduk ve  Bulvar216 şubesinde de 15 mart itibarı ile Pazar günleri 20 çeşit oluşan serpme kahvaltı yapılabileceğini öğrendik.

    Sırayla gelen mezeler mest etti diyebilirim. Melissa soslu patlıcan salatası muhteşem bir lezzetti. Tabule, samon füme, levrek marin, Ermeni usulü fasulye pilakisi ve topik hepsi usta ellerden çıkma lezzet şöleniydi. Ahtapot ve kalamar zeytinyağlı harika bir tattı. Ara sıcaklardan krema soslu pazı levrek sarma beni benden aldı. Karides kullanılarak yapılan Balık Beyti, Balık Mantı, İçli Balık köftesi kesinlikle tadılması gereken lezzetlerden, ilk kez tatmama rağmen tiryakisi oldum. Bir de ikram edilen bir Paelle vardı ki tadı harikaydı. Bütün tattıklarım benden tam not aldı.

Ataşehir Bulvar216 Bebek Balıkçı'sı Boğaz'daki yerine göre fiyat bakımından daha uygun. Mesela bir porsiyon balık mantısı 10 tl gibi bir rakam. Bulvar216'nın kapalı otoparkı olması ayrıca büyük bir artı. Anadolu yakasında oturup bu lezzetleri tatmak için Bebek'e gitmemek bizim için büyük kazanç. Muhakkak bu mezelerin ve balıkların tadına bakmak için uğramanızı tavsiye ederim.

Tel: 0216 688 23 23
Adres: Barbaros Mah. Gelincik Sok. Bulvar 216 AVM
Ataşehir/İstanbul


















BİMUTFAKİKİŞEF BEBEK BALIKÇI BULVAR216’DA

Özlem Mekik & Ayvaz Akbacak la Bimufakikişef modorotörlüğünde Bebek Balıkçısının Anadolu yakasında Ataşehir’de açılan şubesinde lezzet turuna çıktık. Değerli lezzet yazarları ve blogerlardan oluşan gurup dün akşam mekanın sahibi Cem Karabulut’un davetiyle bir araya geldi.


BOĞAZ’DA BALIK KEYFİ
ANADOLU YAKASI’NDA

İstanbul’un gözde semti Bebek’te 17 yıldır hizmet veren Bebek Balıkçı, “Boğaz’da balık kültürünü oluşturan 
en önemli mekânlardan biri... 50 yıllık deneyimiyle sektörün duayenlerinden olan Ertuğrul Karabulut’un halen işin başında olduğu Bebek Balıkçı, balığa ve denize dair tüm lezzetleri İstanbul’un Anadolu Yakası’yla buluşturmaya devam ediyor. Pendik Marin Türk’ten sonra Ataşehir’de yeni şubesini açan Bebek Balıkçı, Bulvar 216 AVM’de “Boğaz keyfi” ile misafirlerini ağırlamaya başladı. Anadolu Yakası’ndaki her iki restoran ise oğul Cem Karabulut’a emanet.

Müdavimlerinin vazgeçemediği klasik tatları Ataşehir’deki yeni şubesinde orijinal sunumlarıyla ikram eden Bebek Balıkçı, modern dekorasyonuyla dikkat çekiyor. Duvardaki resimler, vitraylar, freskler, rahat oturma alanları hep özenle seçilmiş. Türk, Rum ve Ermeni mezelerinin ön planda olduğu açık mutfak ve günlük onlarca çeşit balığın sunulduğu mostra, keyifli bir zaman geçireceğinizin garantisini veriyor. 100 kişilik kapalı oturma alanı bulunan Bebek Balıkçı’da açık hava keyfi yapmak isteyenler için de 70 kişilik bir bahçe mevcut.



DEĞİŞMEYEN LEZZETLER
Bebek Balıkçı, Anadolu Yakası sakinlerinin her geçen gün ağırlaşan İstanbul trafiğine takılmadan “Boğaz lezzetleri”ne ulaşmalarına imkan veriyor. Boğaz’ın en popüler 25 soğuk mezesinin yanında yaklaşık 20 adet ara sıcak misafirlerin beğenisine sunuluyor. Ermeni mezeleri topik ve pilaki, Rum mezeleri Girit ezme ve köpoğlu, Yunan usulü sebzeli muska böreği ile birbirinden renkli ve lezzetli Türk mezeleri büyük ilgi görüyor. Bunların yanı sıra Peru mutfağının popüler tadı ‘ceviche’ de kendi müdavimlerini yaratmış.

Zeytinyağı sosu ile natürel haliyle pişirilen ahtapot ızgara, kalamar ve karides kullanılarak yapılan balık beyti, balık mantı, balık köftesi ve pazı sarma levrek ise misafirlerin heyecanla bekledikleri ara sıcakların başını çekiyor. Tüm bu lezzetlere fırından yeni çıkan mis gibi kokan sıcak ekmekler eşlik ediyor. En uygun tekniklerle pişirilen günlük balıkların ardından trileçe, portakallı irmik, el yapımı baklava ve sufle, keyifli yemeğin tamamlayıcıları oluyor.

PAZAR KAHVALTISI
Pazar günlerinin sürprizi ise Bebek Balıkçı farkıyla yapabileceğiniz uzun pazar kahvaltıları. Ege usulü serpme kahvaltı, yaklaşık 20 çeşitle göz dolduruyor. Sunulan tüm menülerde günlük mevsim balıklarının yanı sıra butik ürünler kullandıklarını belirten Bebek Balıkçı’nın ikinci kuşak yöneticilerinden Cem Karabulut, “Mevsiminde ve yöresinde yetişen ürünler bizim lezzet sırrımız. Ustalarımızın elinde bu ürünler Bebek Balıkçı’nın fark yaratan lezzetlerine dönüşüyor. Boğaz’da balık keyfini Anadolu Yakası’na taşımaya karar verdiğimizde çok olumlu dönüşler aldık. Pendik’ten sonra Ataşehir’de açtığımız ikinci şubemiz kısa sürede yoğun ilgi gördü. Lezzetlerimize güveniyoruz. Meze dolabımız ve açık mutfağımız kendimize olan güvenin göstergesi. Kaliteli ürünlerin uygun fiyatlarla sunulduğu restoranımızda kapalı otopark da mevcut” dedi.


Yorumlar