Büyük Erzurum Sofrası



Büyük Erzurum Sofrası na bimutfakikişef etkinliği için Şef Özlem Mekik ile Ayvaz Akbacak moderatörlüğünde akşam yemeğine tadıma davet edildim.

    Restaurant iki katlı giriş katında cağ kebap ve fırın bölümü var. Üst katta büyük bir salon bulunuyor. Salonun bir kısmı yer sofrası bir kısmı da masalardan oluşuyor. Yer sofrası değişik bir tecrübe ama yer sofrasına alışık olmayan insanlar için zor bir deneyime dönüşebiliyor. Restaurantta çocuklar için bir bölüm ayrılmış. Bu bölümün arkasında bulunan büyük akvaryum çocuklar için çok ilgi çekici olabiliyor.
       Büyük Erzurum Sofrası lezzet olarak beğenimi kazandı. Vedat Millör'ün de onayladığı gibi burada bulduğum lezzetle Erzurum'da yediğim cağ kebabını karşılaştırdığımda Kartal'da bulunan Büyük Erzurum Sofrası daha ağır basıyor. 
    İstanbul’da bulunan çiftliklerinden her gün için bir kuzu ( yaşını doldurmamış ) kesilip, kuru soğan, Erzurum’un Tortum ilçesinden çıkartılan kaya tuzu ve karabiberden oluşan bir karışım ile marine ederek ertesi gün için hazırlayıp servise sunuyorlar. Cağ kebabının bu kadar lezzetli olmasının asıl nedeni ise kuzuların bütün etlerinin bir arada kullanılması.

    Tadıma gelirsek fiks  menü mevcut; başlangıç olarak mevsim salatası, acılı ezme, soğan piyaz, karışık turşu, civil peyniri, mangalda yeşil biber ve özel güveçte manda yoğurdu lavaşla beraber güzel gitti.  Bence manda yoğurdu muhteşemdi. Öğrendiğim kadarıyla Sakarya'da bulunan kendi çiftliklerinde yapılıyormuş. Ardından Ayran aşı çorbası geldi. Bilindiği üzere Ayran aşı çorbası asurelik bugday, nohut, un ve yogurt ile yapılırken bizim içtiğimize mısır da eklenmiş bence mısır güzel bir tat katmış.  Cağ kebabı ismini etin takıldığı şişlerden alıyor.Cağ kebabı bir şişte ortalama 50-55gr et bulunuyor ve Erzurum'da yediklerimizin tersine etler kalın kesilmişti. Biraz yağlı olmasına rağmen kesinlikle çok lezzetliydi. Etler ağzınızda eriyordu adeta, bilindiği üzere kuzu eti, vücut ısısı ile eriyen tek ettir. Su böreği kesinlikle harikaydı buram buram tereyağı kokuyordu. Güveçte mantar atıştırmalık olarak evde de tercih ettiğimiz güzel bir lezzet. Kadayıf dolması biraz sert gelse de bence lezzetliydi. Ardından gelen semaverden içtiğimiz çaya doyamadım desem yeridir. İyi bir cağ kebap yemek için kesinlikle doğru bir adres.


Büyük Erzurum Sofrası İletişim

Adres:    Kordonboyu mah. Kumlar cad. No:26\2 Atalar Kartal İstanbul
Telefon: 0 216 488 47 47
E-mail:    info@buyukerzurumsofrasi.com.tr
                    


















Yorumlar

  1. Süper görüntüler. Süper hizmet. Funda Hanım davetiniz le çok güzel lezzetler eşliğinde güzel bir akşam geçirdik. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Bu eşimin blogu ben teşekkür ederim.Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder