Veliaht Et Lokantası




Bir Mutfak İki Şef etkinliği olarak bir akşam yemeğine misafir olduğumuz Veliaht Et Restaurant'ı İkitelli Organize Sanayi Bölgesinde merkezi bir konumda bulunuyor. Kısa bir bilgi telefonunuzun gps özelliğini kullanıyorsanız ios telefonlarda Google map farklı bir adresi gösterirken android telefonlarda Google map nokta atışı olarak adresi gösteriyor. Başakşehir’de 4 milyon TL yatırımla hayata geçirilen Veliaht, iş toplantıları ve aile yemekleri için ideal bir ortam sunuyor. Veliaht; 70 kişilik personeliyle 600 kişiye kadar hizmet verebilecek kapasiteye sahip. Restaurant 2 katlı ve büyük bir otoparkı mevcut.  Veliaht’ın dekorasyonu, sıra dışı ve esnek tasarımları ile tanınan İç Mimar Hasan Burak Yıldız imzası taşıyor. Mekanın tavanındaki ahşap kullanımı, zemindeki asimetrik dokular ve ilgiyi dağıtmayacak renk tonları da dikkat çeken detaylar arasında yer alıyor. Yaz ayları için bahçesi ve terasıyla misafirlerine özel alanlar sunan mekanda günün her anında lezzet keyfi yaşamak mümkün! Veliaht’ın kafe havasındaki üst terasında ise, güzel havaların tadını en lezzetli şekilde çıkarabilirsiniz. Ayrıca Veliaht Et’in üst katında çocuklu aileleri düşünerek bir çocuk odası oluşturmuş.  
Mekanda mutfak ve ocak 33 yıllık usta şef Mehemet Fakıoğlu’na emanet. Geleneksel ocakbaşı konseptini modern sunumlarla harmanlayarak et müdavimlerinin uğrak noktası olacak Veliaht; üstün hizmet anlayışı ile lezzet tutkunlarını farklı tatlarla buluşturuyor. Dinlendirilmiş ve marine edilmiş etlerle hazırlanan leziz yemeklerin damaklarda bıraktığı enfes tat, Veliaht misafirlerinin vazgeçilmezi olacağa benziyor. Lokum gibi pirzolalar, nefis bonfileler, kuzu filetolar ve etin daha birçok leziz seçeneğiyle et tutkunlarına unutulmaz bir ziyafet şöleni sunuluyor. Zengin kebap menüsüyle geleneksel tatlardan vazgeçemeyen misafirlerinin karşısına özel sunumlarla çıkan Veliaht’ın en iddialı kebapları, damaklara lezzet şöleni yaşatan şaşlık, kallavi ve çöp şiş... Başlangıçlar arasında yer alan içli köfte de Veliaht’ın ön plana çıkan lezzetleri arasında yer alıyor. 

Veliaht Et haftanın her günü 11:00 - 23:00 arasında hizmet veriyor.
Adres: İkitelli OSB Mahallesi.Hürriyet Bulvarı. No:1/2 A-B Başakşehir/İstanbul (Masko 3 No’lu kapısı karşısı)




Mezeler inanılmaz başarılı yanlızca meze zevki için tercih edilebilecek harika bir mekan.


Patlıcan ezme doyamadığım bir lezzet olarak ortaya çıktı. Kesinlikle Patlıcan mezeleri için tekrar uğrayacağım.





Patlıcan salatası çok başarılı meze ustaları kesinlikle çok başarılı. Etkinlikte bulunan herkes mezelerle kendinden geçti.



Çiğ köftesi etten yapılıyor ve çok başarılı acısı kıvamında.


Fındık lahmacuna doyamadık ve tekrar istedik. İncecik hamuru ve bol malzemesi harikaydı. Muhakkak denenmesi gereken harika bir lezzet. Yazarken dahi tekrar tekrar canım çekiyor desem yeridir.
 

Ispanaklı kaşarlı pide 5 yıldızı hak ediyor. Kesinlikle denenmeli.




Adana  yumuşacık lokum gibi acısı tam yerindeydi.


Veliaht ilk açıldığında yanlızca kanat üzerine olması düşünülmüş ki bir kere tattığınızda resmen alışkanlık yapacak bir tat bırakıyor damakta.



Hayatımda bu kadar iyi marine edilmiş, lezzetlendirilmiş ve lokum gibi bir dana şaşlık yemedim. Bir daha da yermiyim bilemiyorum. Ama canım çekerse tek adres Veliaht.


Çöp şişin eti harika marine edilmiş ve baharat kıvamı harikaydı. Efsane bi lezzet yaratılmış. Belki inanmayacaksınız ama şu anda en kısa zamanda tekrar Veliaht Et e gitmeyi düşünüyorum.


Künefe harika kızartılmış peyniri muhteşem şerbeti hafif kesinlikle tattığınızda ben daha önce niye bu künefeyi denemedim diyebileceğiniz bir lezzet.


Bir Rize'li olarak bana sütlaç beğendirmek kolay değildir. Ama bu sütlaç beni aldı götürdü.


Veliaht Et'e gitmeden önce baktığım yorumlarda kireçte çıtır kabak tatlısının övgüsünü okuduğum kadar varmış.

Yorumlar