Develi Florya

 
      Yıllardır lezzet ve kalitesine hayran olduğum Develi ailesinin Florya'daki şubesinde Bi Mutfak İki Şef etkinliğinde Blogger arkadaşlarımızla beraber zevkli bir gece gecirip özel lezzetlerinden tattık. Develi Florya İstanbul Büyük Şehir Belediyesi tesislerinin tam yanında harika bir konumda bulunuyor. Develi Florya 3.000 m2 kapalı alan 580 kişilik, 1.500 m2 bahçe kullanım alanı 550 kişilik ve 800 m2’lik terasında 600 kişilik kapasite ile 120 kişilik deneyimli bir ekip ile misafirlerine hizmet veriyor. Develi Florya bünyesinde iki adet mutfak ve özel Develi Baklava satış reyonu bulunuyor. Develi lezzetini ailece arayan çocuklu ailelerin, yemeklerini rahatça yiyebilmeleri için Develi Florya’da, hem açık hem kapalı çocuk odaları yer alıyor. 4 kişilik özel eğitimli bir ekibin görev aldığı bu alanda, her yaş grubundan çocukların vakit geçirebilmesine imkan sağlanıyor. 
   
          Kuşaktan kuşağa aktarılan lezzet, ustalık, profesyonellik ve titizliğin hikâyesi olan Develi Restaurant, halen Develi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Arif Develi’nin dedesi tarafından 1912 yılında, Antep’te kuruldu. Arif Develi, 1966 yılında İstanbul’a gelerek, İstanbul'un tarihi mekânlarından Samatya’da Develi restaurantı açtı. 6 yaşında mesleğe adım atan Arif Develi’nin çalışkanlığı ve titizliği sayesinde Develi adı bir efsane haline geldi. 

      Bugün Samatya'da bir klasik haline gelen ve gurmelerin uğrak yeri olan Develi, Türk mutfağının zenginliğini inceliğini en iyi şekilde yansıtıyor. Gaziantep mutfağı ile yetinmeyerek Ege, Akdeniz, Orta Anadolu yörelerinin farklı tatlarını da özenle sunuyor. 
 
       Arif Develi, halen Develi’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor. Ancak artık Develi mirasını iki oğlu, Ali ve Nuri Develi profesyonel anlamda geleceğe taşıyor. Arif Bey’in öğretileriyle yetişmiş ve uzun yıllardır develi çatısı altında olan ustalar ve hizmet ekibi de bu mirasın diğer sahipleri olarak öne çıkıyor. Zaten Develi lezzetini ve kalitesini bilenler de bu mirasın sürdürülmesinde önemli bir role sahip. 

        Özlem Mekik Ve Chef Ayvaz Akbacak'ın ardından konuşmayı devralan Nuri Develi geçmişten geleceğe Develi ile ilgili güzel bir sunumun ardından babası Arif Develi ve annesine saygılarını ve teşekkürlerini belirttiği konuşmada aile sevgilerine hayranlıkla duymamızı sağlarken, herkezi de duygulandırdı. Arif Develi ile yapılan sohbette Özlem Mekik Develi'nin ünlü lezzeti ciğ köfte tarifini almaya çalıştı ama başarılı olamadı. Ardından Özlem Mekik ve Chef Ayvaz Akbacak Develi restaurantlarına özel çiğ köfteyi yoğurarak hoş bir gece geçirmemizi sağladı.    
     




     Gelelim özel lezzetlere Yuvalamayla başladık daha önce bir kaç farklı versiyonunu içmeme rağmen en beğendiğim bu oldu. Dana eti prinç ve nohutun birleşimi. Çok başarılı buldum ve kesinlikle tavsiye ediyorum. 


     Fındık lahmacun bu kadar mı güzel olur. Bu lahmacunsa daha önce yediklerim ne diye sordum kendime. Malzemesi bu kadar bol bir lahmacun başka yerde yiyemezsiniz desem yeridir.


     Daha önce kebap yemekten mezeler fırsat bulamamıştım. abagannuş farklı ve muhteşem bir lezzet. Kapıdan içeri girildiğinde hemen sipariş verilmesi lazım. 



    Köpoğlu patlıcan, patates, kabak, havuç ve sivribiber yapılan özel bir lezzet. Bence Develi'de muhakkak tatmalısınız.   
    



    Bir Gavurdağı salatası yedik içine Gaziantep'ten gelmiş nar ekşisi konulmuştu. Böyle bir lezzet olamaz yiyen herkes bayıldı diyebilirim. Hatta bazı arkadaşlarım tabiri aşk yaşadık diye özetlediler.


        Çiğ Köfteye doyamadık diyebilirim. Acısı kıvamında çok özel bir lezzet. Etle yapılan çiğ köftenin tadı bir farklı oluyor bu kesin.
 





    Fıstık kebabı severler buraya.


    Ala Nazik daha önce Develi'de denemediğim bir lezzetti. Bundan sonra vazgeçemeyeceğim bir lezzet bıraksalar fotoğraftakinin tamamını yiyebilirdim.




       Baklava Develi'de bir farklı güzel. Eminönüne yalnızca Develi baklavası yemeye gidiyorum desem inanır mısınız? Malzemesi bol harika bir lezzet. 


Yorumlar