Şehbender 14


Asmalı Mescit Şehbender sokakta Babylon'un çaprazında bir kaç merdiven inilerek girilen şirin bir mekan. Devralan Yavuz Kutlu Bey içerisinde büyük bir tadilata girişmiş. Duvarlarda dekoratif tuğla ve beyaz mekanın ışıl ışıl parlamasını sağlamış. Duvarlarda kullanılan tablolar ve altın varaklar kesinlikle çok zevkli ve mekana asillik katmış. Masalarda tahta ve kırmızı tonları birbirlerini güzel tamamlamış.

Şehbender Sokağın ilk lokantası Şehbender14 tür. İlk sahibi Esin Şerbetçi'nin açtığı mekan daha sonra eskiden tekstil işiyle uğraşan ve Şehbender14'ün eski müdavimlerinden olan Yavuz Kutlu Beyin devralmasıyla yeniden açılmış. Yeniden açılmasına rağmen eski kalitesini ve müdavimlerine yeni müdavimler katarak yürüyüşüne devam ediyor.

Şehbender14 çevredeki restorantlardan bi tık aşağı fiyat politikasnı benimsemiş. Dört kişilik hesap içki dahil 250-300 tl. Hafta sonu oturacak yer bulabilirseniz şanlısınız demektir. Biz daha sakin olan hafta içi ziyaret ettik. Çok keyifli bir akşam yaşadık. Bence ziyaret etmek isteyen arkadaşlara önerim mekanı hafta içi ziyaret edip bu keyifli mekanın tadına varsınlar. Bence mezeleri çok başarılı ara sıcaklarda gelen paçanga böreğine bayıldım. Son olarakta hamsi yemek için doğru adres diyebilirim. Girit mezesini tavsiye ederim, perşembe günleri çıkan bu lezzet hemen tükeniyor. Gitmeden önce haber verildiğinde sofranız donatılmış olarak sofraya oturabiliyorsunuz. Bence rezarvasyonsuz gitmeyin. Tavsiye ederim.

Adres: 
Asmalımescit Mahallesi, Şehbender Sokak, No 14, Tünel, Beyoğlu, İstanbul
Telefon:
0212 2927314











 


Yorumlar