Dört Farklı Bölgenin En Sevilen Lezzetleri Dört Ay Boyunca Divan Lokanta’da

Dört Farklı Bölgenin En Sevilen Lezzetleri Dört Ay Boyunca Divan Lokanta’da

ÜNLÜ DİVAN ŞEFLERİ SİHİRLİ DOKUNUŞLARIYLA DİVAN LOKANTA’DA

Divan Grubu, Türkiye’nin lezzet haritasında önemli bir yere sahip olan farklı bölgelerin sevilen lezzetlerini İstanbul’da deneyimleme şansı sunuyor. Divan Mersin, Gaziantep, Adana ve Ankara Çukurhan otellerinin şefleri tarafından hazırlanan menüler, Şubat ayından Mayıs sonuna kadar her ayın üçüncü haftası Divan İstanbul içerisinde yer alan Divan Lokanta’da tat dedektiflerini bekliyor. Lezzet yolculuğu 19-25 Şubat tarihleri arasında Divan Mersin Şefi’nin hazırladığı menüyle Divan Lokanta’da başlıyor. 



Türkiye’nin farklı yörelerine ait mutfak lezzetlerini restoranlarına taşıyarak farklı deneyimler yaşatan Divan Grubu, lezzet reçetelerinin sahibi şeflerini Şubat ayından Mayıs sonuna kadar her ay Divan İstanbul’da ağırlamaya hazırlanıyor. Divan Mersin, Gaziantep, Adana ve Çukurhan otellerinin şefleri tarafından hazırlanan menüler, her ay seçilen bölgenin en özel lezzetleriyle misafirlerini ile buluşturacak.

Türkiye’nin lezzet haritasında yolculuğa çıkmak isteyenler 19- 25 Şubat tarihleri arasında Divan Mersin Şefi’nin hazırladığı özel menü Divan Lokanta’da sizleri bekliyor.

Divan şeflerinin usta ellerinden çıkan Mersin, Gaziantep, Adana ve Ankara mutfağının eşsiz lezzetleri Divan Lokanta'da sizi bekliyor.
19- 25 Şubat Mersin Şefi
19-25 Mart Divan Gaziantep Şefi
19-25 Nisan Divan Adana Şefi
19-25 Mayıs Divan Ankara Şefi
bölgelerinin en özel lezzetlerinden oluşturdukları menüleri Divan Lokanta’da lezzet kaşiflerinin beğenisine sunacak. 

 Bugün öğlen yemeğinde Divan İstanbul da Divan Mersin'in Şefi Murat Çakıroğlu'nun hazırladığı özel menüyü deneyimledik. 
Lezzetlerin yanında sunumlar da çok etkileyiciydi. 
Topalak çorbası ile başlangıç yaptık. Nohut, kuzu gerdan ve bulgur köftesi ile çok lezzetli bir çorba.
Mersin usulü lahmacun kış yeşillikleri ile servis ediliyor. Mayasız hamur üzerine kuzu kıyması ile yapılan lahmacun incecik ve çıtır çıtırdı. Lahmacun severlerin denemesi gereken çok başarılı bir lezzet.
Ardından biftek tantuni denedik. Tantuni yalnızca et ile yapılıyor içinde domates veya biber bulunmuyor yani etin lezzetini daha iyi alabiliyorsunuz. Sade veya istendiği taktirde yoğurt ile servis ediliyor.
Yemeğin sonunda öyle bir tatlı denedik ki denemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum. Taş kadayıf ve kaymaklı dondurma tam bir lezzet bombası. Şu ana kadar denediğim en başarılı taş kadayıftı. Bu kadar başarılı bir menünün ardından sabırsızlıkla Mart ayında Divan Gaziantep Şefinin hazırlayacağı menüyü bekliyorum.

Yorumlar