Qatar Food Festival





Uluslararası Katar Yemek Festivali:

Katar Uluslararası Yemek Festivali'nin sekizincisi bu yıl 23 Mart - 7 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. Festival, Katar'ın birbirinden lezzetli yemek seçeneklerini yerel ve uluslararası mutfakla birleştirerek 60'tan fazla noktada katılımcılara sunacak. Bunun yanı sıra festival, katılımcılara farklı bir kültür ve misafirperverlik deneyimi vaad ediyor.


Katarlılar ve ziyaretçiler festival süresince hem otantik Orta Doğu mutfağının tadına bakabilir hem de dünya mutfağını deneyimleyebilir.


Son trendleri sunan dünyaca ünlü şeflerin katılımıyla, birbirinden farklı ve lezzetli yemek deneyimleriyle ve bireysel sunumlarla birlikte festival, Katar'ın geniş mutfak seçeneklerini yansıtıyor. Daha fazla bilgi için: www.qifoodfestival.com


Katar Turizm Otoritesi(QTA) Hakkında:

Ülke liderleri tarafından uzun süreden bu yana Katar’ın gelişmesinde önemli bir lokomotif olarak görülen turizm, hükümet tarafından öncelikli bir sektör olarak belirlenmiştir. Katar Turizm Otoritesi'nin (QTA) amacı, Katar’ı derin kültürel köklere sahip ve dünya standartlarında bir turizm destinasyonu olarak dünya haritası üzerinde sağlam bir şekilde konumlandırmaktır. QTA, 2014 yılında Katar Ulusal Turizm Sektörü Stratejisi’ni başlatmıştır. Ülke turizmini çeşitlendirmek ve 2030 yılı itibarıyla Katar'ın ekonomisine sektörün katkısını artırmak istenmektedir.

QTA, kapsamlı ve sürdürülebilir bir turizm sektörü planlayıp teşvik ederek, bu amaca ulaşmak için birçok kamu ve özel sektör paydaşıyla birlikte çalışmaktadır.

Planlama çabaları kapsamında, QTA, Katar turizm deneyimine katkıda bulunacak turizm ürün ve hizmetlerini belirlemekte ve gelişimleri için gerekli yatırımı çekmeyi hedeflemektedir.

Çeşitli düzenlemeler sayesinde turizm kuruluşlarının mümkün olan en yüksek standartlarda faaliyet göstermesi ve diğer yandan Katar kültürünün de devamlılığı amaçlanmaktadır.

QTA, Katar’ı dünya çapında bir tatil destinasyonu olarak tanıtmak için çalışmaktadır ve bunu çeşitli tanıtım çalışmalarının yanı sıra, uluslararası fuarlar, festivaller ve çeşitli etkinliklerde görünürlük sağlayan zengin bir takvim geliştirerek yapar. Büyüyen uluslararası varlığı ile Londra, Paris, Berlin, Milan, Singapur ve Riyad'da bulunan temsilcilikleri QTA’nın tanıtım çalışmalarını desteklemektedir.

Katar Ulusal Turizm Sektörü Stratejisi açıklandığından bu yana, Katar 7 milyondan fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapmış, 2010 - 2015 yılları arasında %11,5 oranında yıllık ortalama büyüme elde etmiştir. Turizm sektörünün Katar ekonomisine etkisi giderek artmakla birlikte, 2014 tahminlerine göre Katar GSYİH’sının %4,1’ini oluşturmuştur.

Daha fazla bilgi için:
Katar Turizm Otoritesi, Türkiye ofisi
Tel:                        0 212 243 63 75 
Email:                   turkey-pr@visitqatar.qa
Web sitesi:         www.visitQatar.qa 



Katar Mutfağı:

Sınırlı tarım faaliyetlerine rağmen geleneksel Katar yemekleri şaşırtıcı derecede çeşitlidir. Yerel balık her zaman bol olsa da birçok temel gıda maddesinin ithal edilmesi gerekmektedir. Yerel yemekler yıllar içinde Hint Yarımadası, İran, Doğu Akdeniz ve Kuzey Afrika mutfaklarından etkilenmiştir. Bu yemekler arasında yoğurtla servis edilen deniz mahsullü veya etli bol baharatlı pirinç pilavı ve koyun etinden oluşan machboos; pilav ve kuru yemiş yatağında bütün kuzu rostodan oluşan ghuzi ve çeşnili pilavla servis edilen haşlanmış koyun veya keçi dolması yer alır. Yemeğin bu en önemli ögesine genellikle tavuk, balık, sebze ve salata gibi çeşitli yan yiyecekler eşlik eder. Tipik bir Katar yemeği yerel olarak yetiştirilen hurmalar, taze meyve ve helva veya Umm Ali gibi tatlılarla tamamlanır.

Göçmen toplumda çöl gezginleri yiyecek ve içecek paylaşmak için her zaman hoş karşılanır. Bu gelenek Katar kültürünün derinine işlemiştir ve ziyaretçileri ağırlarken Arap kahvesi ve hurma ikram etmek bu misafirperverliğin sembolik bir ifadesidir. Çok eskilere dayanan toplu yemek geleneği, geleneksel ortamlarda ve düğün gibi kutlamalarda hâlâ uygulanır ve ev sahibinin sonsuz cömertliği ve ziyafet sofrasında gelişen sohbetlerin sıcaklığı bu yemeklerin simgesidir.

Katar, yemek olanağı çeşitliliğiyle gurur duyuyor. Çok sayıda restoran Arabistan ve Orta Doğu’nun otantik tatlarını sunuyor, ancak dünyanın tüm önemli mutfakları da iyi bir şekilde temsil ediliyor. Seçenekler, yüksek kaliteli resmî yemek yerlerinden rahat fast food noktaları ve kahve dükkânlarına kadar çeşitlilik gösteriyor. Şehrin çok sayıda yemek köşesinin yanı sıra Katar otellerinde ve Pearl-Qatar, Souq Waqif ve Katara Kültür Köyü’nde birçok önde gelen restoran bulunuyor. Uluslararası çapta tanınmış restoranlar arasında Gordon Ramsay, Alain Ducasse, Nobu, Jean-Georges ve Antonio Carluccio yer alıyor.



Yorumlar