Mustafa Dağ Beyin kibar teklifini kıramadık ve Sirkeci'den Karaköy'e taşınan Tarihi Sadabad Cağ Kebap açılışında bulunarak bir tadım gerçekleştirdik. İşletmelerin yeni gözdesi Karaköy'de 6 katlı bir mekan, lokasyon olarak mükemmel. Karaköy vapur iskelesinden liman yönüne yürürken aniden karşınıza çıkıyor. Tahmin edebileceğiniz gibi katlar çok hoş bir manzaraya sahip. Giriş bölümünde acelesi olanların yerleşebileceği hoş bir amerikan bar tarzı oturma gurubu iyi düşünülmüş.1972 den beri hizmet veren bir işletme. Tarihi Sadabad Cağ Kebap ete verdiği önem ve etteki tadın devamlılığı konusunda hassasiyetlerinden dolayı takdir edilebilecek bir işletme. Erzurum'da bulunup cağ kebap ve kadayıf dolmasını yerinde merkezinde tadan biri olarak karşılaştırma yapma fırsatı buldum. Etler 5 aylık Balıkesir kıvırcık kuzu. Bunun nedeninin 5 aylıktan sonra etin sinirlenmesi olduğunu belirttiler. Eti tattığınızda yumuşacık bir yapıya sahip lezzeti ve kalitesi mükemmel diyebilirim. Yağlılığı ve baharatı tam kıvamında. Erzurum'da yerinde yediğimden daha lezzetli olduğunu kesinlikle belirtmek istiyorum. Ardından gelen kadayıf dolması da çok lezzetliydi. Bence Sadabad Cağ Kebapçısı bir kere gidildikten sonra müdavimi olunacak bir mekan.
Yorumlar
Yorum Gönder