Özlem
Mekik & Ayvaz Akbacak'la Kalbur Et Kebap Blogger Kaz Tadım Etkinliği
Bimutfakikisefin ünlü şefleri Özlem Mekik & Ayvaz
Akbacak'la lezzet turları büyük bir hızla devam ediyor. En özel ve lezzetli
mekanları keşfe çıkan ünlü şefler Özlem Mekik & Ayvaz Akbacak, bu sefer
İstanbul Ataşehir/ Şerifali'de bulunan Kalbur Et Kebap'ta İstanbul'un ünlü
bloggerlarıyla çok özel yemeklerin tadına baktı. Kalbur Et Kebap'ın özel olarak
Kars'tan getirttiği kaz etlerinin lokum gibi pişmesiyle hazırlanan , kaz suyuyla
pişirilmiş bulgur pilavı bloggerlar tarafından çok beğenildi. Erkek kuzu satır
etinden hazırlanmış Adana Kebap, Kars usulü içli köfte, patlıcan salatası, kuru
patlıcan dolması, çiğ köfte ve güveçte kaşık mantısı yiyenlerden tam not aldı.
Gece, özel kesme dondurmayla sunulan fıstıklı katmer ve kireçte bekletilmiş
kabakla hazırlanan tahinli kabak tatlısıyla lezzete doyularak sonlandı.
Kalbur Et Kebap Hakkında ;
20
yıllık restaurant işletmeciliği deneyimiyle yeni bir marka yaratan Metin
Akdemir, Kalbur Et Kebap'ı, Turizm Bakanlığı onaylı 1. Sınıf Lokanta
sertifikasıyla, büyük bir hızla değişen ve gelişen Ataşehir beldesinin Şerifali
lokasyonunda kurdu.
150
kişilik kapalı, 250 kişilik açık alandan oluşan kapasitesi ve profesyonel iç
mimarisiyle huzurlu bir ortamda, keyifli bir sohbet eşliğinde en kaliteli ve özel et ve kebap çeşitlerini
yiyebileceğiniz mekanın sloganı,"Kalbur'da,
günün keyfini yaşa" .
Adres: Şerifali Mh. Turcan Cd.
Atabek Sk. No 25 Ümraniye - İstanbul
T 0216 594 54 91 - 92 F 0216 594 54 93 e-mail : info@kalburet.com
Ümraniye Şerifali'de harika bir restauranta konuk olduk. İçeri girdiğiniz anda dekorasyonu ve ferahlık hissi veren yüksek tavanı ve ışıklandırmasıyla göz alıcı bir restaurant. Her yerde bulunan televizyonlardan ligtv seyredilebiliyor. Arkadaşlarla futbol akşamı yaparken harika mezelerin ve kebapların tadına bakılabilecek fiyatları ile diğerlerinden ayrılabilecek özel bir restaurant. Ayrıca çocuklu aileler için çocuk odasının bulunması ayrı bir artısı. Araba ile gidecekler için vale hizmeti de bulunuyor.
Çiğ köftenin acısı kıvamında çok lezzetliydi. Kesinlikle denemesi gereken lezzetlerden.
Bir İzmir'li olarak İstanbul'da lokum gibi bu kadar lezzetli bir enginar yemek beni mest etti.
Patlıcan hastası bir insan olarak yalnızca patlıcan ezmesi yiyebilirdim. Bu kadar lezzetlisini her zaman bulamazsınız. Kesinlikle denenmesi gereken bir meze.
Lahmacunun hamuru incecik, çıtır çıtır, malzemesi bol harika bir lezzetti.
Haşlama içli köftenin malzemesi bol tadı harikaydı.
Mantı tek kaşığa 40 tane sığabilecek şekilde minik minik ama harika bir lezzetti. kesinlikle tavsiye edilir.
Satır Adana Kebap kesinlikle uzun zamandır yediklerim arasında en iyisiydi. Satır kıymasının lezzeti çok üst düzeydi. Kesinlikle denenmesi gereken alışkanlık yapacak bir lezzet. Ayrıca porsiyon fiyatı çok uygun 22tl.
Kaz eti bu mevsime özel bir lezzet bence kaçırmayın gerçekten tadılması gereken bir lezzet.
Lezzetiyle sizi şaşırtacak bir fıstık şöleni. Daha öncede defalarca yememe rağmen fıstığın bu kadar bol kullanıldığı ve lezzetin bu kadar yoğun olduğu başka bir katmer yemedim.
Sonuç olarak mezeleri ve satır Adana kebabı için muhakak tekrar ziyaret edeceğim bir restaurant. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
Yorumlar
Yorum Gönder