Kalbur Et Kebap



Özlem Mekik & Ayvaz Akbacak'la Kalbur Et Kebap Blogger Kaz Tadım Etkinliği
 Bimutfakikisefin ünlü şefleri Özlem Mekik & Ayvaz Akbacak'la lezzet turları büyük bir hızla devam ediyor. En özel ve lezzetli mekanları keşfe çıkan ünlü şefler Özlem Mekik & Ayvaz Akbacak, bu sefer İstanbul Ataşehir/ Şerifali'de bulunan Kalbur Et Kebap'ta İstanbul'un ünlü bloggerlarıyla çok özel yemeklerin tadına baktı. Kalbur Et Kebap'ın özel olarak Kars'tan getirttiği kaz etlerinin lokum gibi pişmesiyle hazırlanan , kaz suyuyla pişirilmiş bulgur pilavı bloggerlar tarafından çok beğenildi. Erkek kuzu satır etinden hazırlanmış Adana Kebap, Kars usulü içli köfte, patlıcan salatası, kuru patlıcan dolması, çiğ köfte ve güveçte kaşık mantısı yiyenlerden tam not aldı. Gece, özel kesme dondurmayla sunulan fıstıklı katmer ve kireçte bekletilmiş kabakla hazırlanan tahinli kabak tatlısıyla lezzete doyularak sonlandı.
Kalbur Et Kebap Hakkında ;
20 yıllık restaurant işletmeciliği deneyimiyle yeni bir marka yaratan Metin Akdemir, Kalbur Et Kebap'ı, Turizm Bakanlığı onaylı 1. Sınıf Lokanta sertifikasıyla, büyük bir hızla değişen ve gelişen Ataşehir beldesinin Şerifali lokasyonunda kurdu.
150 kişilik kapalı, 250 kişilik açık alandan oluşan kapasitesi ve profesyonel iç mimarisiyle huzurlu bir ortamda, keyifli bir sohbet eşliğinde en kaliteli  ve özel et ve kebap çeşitlerini yiyebileceğiniz mekanın sloganı,"Kalbur'da, günün keyfini yaşa" .  
Adres: Şerifali Mh. Turcan Cd. Atabek Sk. No 25 Ümraniye - İstanbul  
T 0216 594 54 91 - 92 F 0216 594 54 93 e-mail : info@kalburet.com

    Ümraniye Şerifali'de harika bir restauranta konuk olduk. İçeri girdiğiniz anda dekorasyonu ve ferahlık hissi veren yüksek tavanı ve ışıklandırmasıyla göz alıcı bir restaurant. Her yerde bulunan televizyonlardan ligtv seyredilebiliyor. Arkadaşlarla futbol akşamı yaparken harika mezelerin ve kebapların tadına bakılabilecek fiyatları ile diğerlerinden ayrılabilecek özel bir restaurant. Ayrıca çocuklu aileler için çocuk odasının bulunması ayrı bir artısı. Araba ile gidecekler için vale hizmeti de bulunuyor.




     Çiğ köftenin acısı kıvamında çok lezzetliydi. Kesinlikle denemesi gereken lezzetlerden.







     Bir İzmir'li olarak İstanbul'da lokum gibi bu kadar lezzetli bir enginar yemek beni mest etti.



     Patlıcan hastası bir insan olarak yalnızca patlıcan ezmesi yiyebilirdim. Bu kadar lezzetlisini her zaman bulamazsınız. Kesinlikle denenmesi gereken bir meze.



     Lahmacunun hamuru incecik, çıtır çıtır, malzemesi bol harika bir lezzetti.


     Bu kocaman lahmacun ne kadar diye sorarsanız. Yalnızca 5 tl. Hem lezzeti hem fiyatı harika. Kesinlikle deneyin.
 

     Haşlama içli köftenin malzemesi bol tadı harikaydı.

 
   Mantı tek kaşığa 40 tane sığabilecek şekilde minik minik ama harika bir lezzetti. kesinlikle tavsiye edilir.

    Satır Adana Kebap kesinlikle uzun zamandır yediklerim arasında en iyisiydi. Satır kıymasının lezzeti çok üst düzeydi. Kesinlikle denenmesi gereken alışkanlık yapacak bir lezzet. Ayrıca porsiyon fiyatı çok uygun 22tl.

     Kaz eti bu mevsime özel bir lezzet bence kaçırmayın gerçekten tadılması gereken bir lezzet.


      Lezzetiyle sizi şaşırtacak bir fıstık şöleni. Daha öncede defalarca yememe rağmen fıstığın bu kadar bol kullanıldığı ve lezzetin bu kadar yoğun olduğu başka bir katmer yemedim.

     Sonuç olarak mezeleri ve satır Adana kebabı için muhakak tekrar ziyaret edeceğim bir restaurant. Kesinlikle tavsiye ediyorum.  


Yorumlar