Midtown Hotel de değerli Chefimiz Ali Davut un iftar yemeğinde Blogger arkadaşlarımla biraraya geldik.
Öncelikle otel ve Chef Ali Davut hakkında bilgi vermek istiyorum:
Midtown
Hotel, lokasyonu ve rahatlığının yanında leziz yemekleriyle de öne
çıkıyor. Bundaki en önemli pay, daha önce Türkiye’nin birçok önemli
otelinde görev yapmış ve Türk Milli Takımını temsil eden ilk aşçılardan
biri olan Midtown Hotel Executive Chef’i Ali Davut’a ait. 1 Mart 1965
Kastamonu doğrumlu Ali Davut Şef, henüz 8 yaşında yemek yapmaya başladı.
15 yaşında İstanbul’a geldi ve mesleki kariyerine Hacı Salih
Lokantasında aşçı yamaklığı ile ilk adımını attı. Sırası ile Taksim
Divan Otel, Pera Palas Otel, Kadıköy Aden Otel, Maslak Mövenpick /
Prenses Otel, Sait Halim Paşa Yalısı ve Güney Amerika Trinidad &
Tobago’da çalıştı. Ardından Midtown Hotel More Restaurant’da Executive
Chef olarak görev yapmaya başladı. Chaine Des Rotisseurs üyesi olan Ali
Davut, bugüne kadar katıldığı yurt içi ve yurtdışı yarışmalardan birçok
ödül kazandı. Farklı çalışmalara imza atan usta şef, yarattığı
yemeklerine isimler koyarak müşterilerine sunuyor. Bu yemeklerin en
fazla tercih edilenlerinden biri, kendine ait yaratıcı patentli Maria
Dima’nın Köftesi. Birbirinden lezzetli ve yaratıcı tatlar, Ali Davut ve
ekibiyle Midtown Hotel More Restaurant’ta sizi bekliyor.
Kol böreği sunumu göz dolduruyor..
Kuzu konfit muhteşemdi pürede enginarla buğday uyumu çok başarılıydı..
Muzlu Kaymaklı Güllaç sarma anlatılmaz yenir diyorum..
Yorumlar
Yorum Gönder