Haydarpaşa
Gar ın içindeki tarihi atmosferde Ege Mutfağı ve mezelerine
doyabileceğiniz benim de çok geç keşfettiğim saklı lezzet duraklarından
Mytos Restaurant..
Burası buram buram Urla kokuyor neden mi mekanın sahibi Cem Bey yıllarca Urla iskelede balık restaurantı işletmiş.
Tüm deniz ürünleri yerli ve Urla'dan getiriliyor.Mutfakta sadece soğuk sıkma zeytinyağı kullanılıyor.
Mandıra ürünleri Seferhisar'dan et ürünleri Balıkesir' den taze getiriliyor.
Menüdeki Girit Mutfağı reçeteleri Cem Bey'in ailesinden yadigar..
Her yemeğin ayrı bir hikayesi var.
Tarihi
restaurantta dekorasyon yüzyıl öncesinden özenle korunmuş.Bir yandan
içkinizi yudumlarken bir yandan da eski Yeşilçam filmlerine ait sahneler
projeksiyonla fasıl eşliğinde gözünüzün önünden geçiyor.
Uzun zamandır bu kadar keyifli bir atmosferde eğlenmemiştim.
Sumakla lezzetlenen salata..
Ege ahtapotu tazecik..
Vişneli yaprak sarma bol fıstıklı ve üzümlü..
Soya soslu levrek farklı lezzetleri tatmak isteyenler için önerim!
Mytos Böreği nin içinde Deniz mahsulleri var.Baharatlarla sote edilip bol peynirle birlikte kızartılıyor.
Ege otlu ahtapot benim favori mezem oldu.Yanında süzme yoğurtla birlikte servis ediliyor.
Balık köftesi hiç bu kadar hafif ve lezzetli olmamıştı.Sosu zerdeçalla lezzetlendirilmiş ve renkli biberler kullanılmış.
Mytos
ta fix menü ya da tek tek istediğiniz mezeleri söyleyebilirsiniz.Servis
çok başarılı hem hızlılar hem de güleryüzlü ekipten mezeler ve mutfak
hakkında her şeyi öğrendik.
Çarşamba, Cuma ve Cumartesi günleri canlı fasıl yapılıyor.
Yorumlar
Yorum Gönder