Uzun
zamandır müdavimi olduğum ve her gittiğimde keyifle ayrıldığım bir restorandan
bahsetmek istiyorum. Nişantaşı Başköşe lezzetleri, dekorasyonu, etkileyici ambiyansı ve
hızlı servisiyle beni her zaman şaşırtan bir mekan. Restoran yurtdışındaki
ilk şubesini Katar Doha’da açma hazırlıkları içerisinde.
Mekan
özellikle lezzetli etleriyle öne çıkıyor. Restoranda yalnızca
Kırklareli’ndeki Istranca Dağları’nda 450 m yükseklikte bulunan çiftliklerinde
kendi yetiştirdikleri %100 kıvırcık kuzu ve süt danası etleri kullanılmakta.
Bulunduğu
lokasyonda tek odun fırını bulunan Nişantaşı Başköşe bu bağlamda diğer
restoranlardan kendini büyük bir fark yaratıyor. Nişantaşı Başköşe’de ekmek,
pide, lahmacun ve tandır odun fırınında pişirilip sıcak sıcak servis ediliyor.
Nişantaşı Başköşe şarap kavı ile de
öne çıkıyor, mahzeninde seçkin yabancı şarapların yanı sıra Türkiye'nin
yurtdışında ödüller almış en kaliteli markalar da bulunmakta.
Nişantaşı Başköşe’de saat
12:00’da misafirlerine kapılarını açıyor. Öğlen servisi, beyaz yakalı kesim tarafından çok fazla
rağbet gördüğünden dolayı on beş dakika gibi kısa bir sürede hızlı servis
imkanı misafirlere sunuluyor.
Menüye
gelirsek; şaşlık, döner, fıstıklı kebap, sucuk ve
tandır gibi müdavimlerinin favorisi haline gelen lezzetlerin yanında lahmacun
ve çeşitli kebaplar bulunmakta. Günlük hazırlanan mezelerle lezzetli bir başlangıç yapmanızı öneririm. Mezelerden
özellikle ezme patlıcan, yoğurtlu semizotu, maş fasulyesi piyazı, abagannuş,
çiğ köfte ve fava tattığınız dakikadan itibaren favorileriniz arasına
yerleşecek.
Nişantaşı
Başköşe’de lahmacun yedikten sonra inanın başka yerde lahmacun yemek
istemeyeceksiniz. İncecik bir hamur üzerine kıvırcık kuzu kıyması ile
hazırlanan içle beraber fırına gönderilen lahmacun sıcacık ve çıtır çıtır
servis ediliyor. Bence böyle bir lezzetten kendinizi mahrum etmeyin. Bu kadar
başarılı bir lahmacunu daha önce yemedim diyebilirim. Kuzu pirzolası muhakkak
denenmeli, buraya bir parantez açmak gerek kuzu eti vücudun kendi sıcaklığı ile
eriyen, vücut için çok sağlıklı ve metobolizmayı yormayan bir et. Nişantaşı
Başköşe’nin döneri de çok çok başarılı. Etrafımızda o kadar çok kıyma döner
yapan yer var ki burada unuttuğumuz et dönerin tadına varıyoruz. Küşlemeyi
sadece Antep’te değil burada da çok iyi yapıyorlar.
Tatlılardan
kendi mutfaklarında yaptıkları künefeyi mutlaka deneyin. Belçika çikolatasından yapılan Lav
tatlısı da tercih edilen lezzetlerden.
Yorumlar
Yorum Gönder