LE PAIN QUOTIDIEN’E KIŞLA GELEN YENİ TATLAR





Doğal ve sağlıklı lezzetlerin adresi
Le Pain Quotidien’in spesiyal menüsü yenilendi  

Le Pain Quotidien’in yenilenen kışa özel hafif ve yeni spesiyal menüsü tadımında bulundum. İlk duyduğumda kışa özel hafif kelimesi tatsız tuzsuz diyet ürünlerini çağrıştırsa da Le Pain Quotidien beni kesinlikle yanılttı. Lezzetler çok üst seviye kesinlikle yeme keyfi veriyor. 

İlk olarak denediğimiz Amarant ve Beluga Mercimek Salatası Akdeniz Yeşillikleri nar ve pancar ile salata yemeyi benim gibi et obur bir insana sevdirdi. 

Fotoğrafta gördüğünüz Kekikli Dana Yahni yabani karabuğday pilavı firin sebze ve yaninda yoğurt ile servis ediliyor. Karabuğday pilavı etle beraber güzel bir lezzet uyumu sağlamış. Kesinlikle çok başarılı buldum. Ayrıca porsiyonu çok büyük tutulduğu için iki kişi yiyebilir. Fiyatı 34 TL. Bunun yanında 

Free Range Tavuk ve Sebze Ragu kinoa ile beraber aşık olduğum lezzetler arasına girdi özellikle tavuk lezzeti bir harika. Fiyatı 29 TL. 

Ayrıca zencefilli greyfurt-havuc taze karışımı bir kere tattıktan sonra alışkanlık yapacak bir lezzet. Belki bilmiyorsunuz Le Pain Quotidien de tazelik ön planda her şube kendi ürünlerini mutfağında imal ediyor ve müşterilerine servis ediyor. Zaten mekan politika olarak her şeyin tazesini ve doğalını müşterileriyle buluşturuyor.

Le Pain Quotidien Kanyon:
Kanyon AVM No:185 Giriş Katı Mağaza No:140B 1.Levent

Le Pain Quotidien İstinye Park:
İstinye Park AVM No:F319 İstinye

Le Pain Quotidien Suadiye:
Bostancı Mah. Havacı Binbaşı Mehmet Sok. Orter Apt. No: 2/1 Çatalçeşme-Suadiye

Le Pain Quotidien Buyaka:
Buyaka AVM No:56, Bağımsız Bölüm No:94 Ümraniye

www.lepainquotidien.com.tr                                       

Le Pain Quotidien hakkında;

Le Pain Quotidien’in hikayesi Belçikalı şef Alain Coumont’un yemeğe duyduğu tutkunun yanı sıra lezzete ve kaliteye verdiği önemle ortaya çıktı. Coumont, Belçika’da küçük bir çocukken, sayısız saatlerini sandalyesinin üzerinde, büyükannesinin ekmek yapışını izleyerek geçirirdi. Daha sonra Brüksel’de genç bir şef olan Alain Coumont, çalıştığı restoran için uygun ekmeği bulamayınca, kaliteye olan tutkusuyla çocukluğunun ekmeklerini yapabilmek için küçük bir fırın açmaya karar verdi ve ilk fırınını Brüksel’de açtı. Fırınının adını ‘taze, günlük ekmek‘ anlamına gelen ‘Le Pain Quotidien’ koydu ve Brükselliler tarafından büyük beğeni topladı.

Alain, sadece ekmek üretmekle kalmadı, özel ve lezzetli ekmekleri ile birlikte sunabileceği çorba, salata ve tartine servisine de başladı. Coumont, daha sonra bir sokak pazarında uzun ahşap bir masa bulup misafirlerine yemek servis etmeye başlayınca, Le Pain Quotidien’in topluluğa açık ilk “paylaşılan masa”sı da böylece kurulmuş oldu. İlk mağazasını 1990’da Brüksel’de açan Le Pain Quotidien, bugün 19 farklı ülkede, 146 mağazasıyla faaliyet göstermektedir.

Lezzetli organik ekmekleri, iştah açıcı tartine çeşitleri, salataları, organik ürünleri, sıcak ortamı ile tanınan Belçika’nın ünlü cafe zinciri Le Pain Quotidien, Türkiye’de ise ilk mağazasını 2006 yılında Kanyon AVM’de açtı. 2007’de İstinye Park AVM ve Eylül 2010 itibari ile de Suadiye’de ve en son Buyaka’da açtığı mağazaları ile bugün toplam 4 mağazasında misafirlerini ağırlamaya devam etmektedir. 

www.lepainquotidien.com.tr                                       


Yorumlar