Doğal ve sağlıklı lezzetlerin adresi
Le Pain Quotidien’in spesiyal menüsü yenilendi
Le Pain Quotidien’in yenilenen kışa özel hafif ve
yeni spesiyal menüsü tadımında bulundum. İlk duyduğumda kışa özel hafif
kelimesi tatsız tuzsuz diyet ürünlerini çağrıştırsa da Le Pain Quotidien beni
kesinlikle yanılttı. Lezzetler çok üst seviye kesinlikle yeme keyfi veriyor.
İlk olarak denediğimiz Amarant ve Beluga Mercimek Salatası Akdeniz Yeşillikleri
nar ve pancar ile salata yemeyi benim gibi et obur bir insana sevdirdi.
Fotoğrafta gördüğünüz Kekikli Dana Yahni yabani karabuğday pilavı firin sebze
ve yaninda yoğurt ile servis ediliyor. Karabuğday pilavı etle beraber güzel bir
lezzet uyumu sağlamış. Kesinlikle çok başarılı buldum. Ayrıca porsiyonu çok
büyük tutulduğu için iki kişi yiyebilir. Fiyatı 34 TL. Bunun yanında
Free Range
Tavuk ve Sebze Ragu kinoa ile beraber aşık olduğum lezzetler arasına girdi
özellikle tavuk lezzeti bir harika. Fiyatı 29 TL.
Ayrıca zencefilli greyfurt-havuc taze
karışımı bir kere tattıktan sonra alışkanlık yapacak bir lezzet. Belki bilmiyorsunuz Le Pain Quotidien de tazelik ön
planda her şube kendi ürünlerini mutfağında imal ediyor ve müşterilerine servis
ediyor. Zaten mekan politika olarak her şeyin tazesini ve doğalını
müşterileriyle buluşturuyor.
Le Pain Quotidien Kanyon:
Kanyon AVM No:185 Giriş Katı Mağaza No:140B 1.Levent
Le Pain Quotidien İstinye Park:
İstinye Park AVM No:F319 İstinye
Le Pain Quotidien Suadiye:
Bostancı Mah. Havacı Binbaşı Mehmet Sok. Orter Apt. No: 2/1
Çatalçeşme-Suadiye
Le Pain Quotidien Buyaka:
Buyaka AVM No:56, Bağımsız Bölüm No:94 Ümraniye
Le Pain Quotidien hakkında;
Le Pain Quotidien’in hikayesi Belçikalı şef Alain
Coumont’un yemeğe duyduğu tutkunun yanı sıra lezzete ve kaliteye verdiği önemle
ortaya çıktı. Coumont, Belçika’da küçük bir çocukken, sayısız saatlerini
sandalyesinin üzerinde, büyükannesinin ekmek yapışını izleyerek geçirirdi. Daha
sonra Brüksel’de genç bir şef olan Alain Coumont, çalıştığı restoran için uygun
ekmeği bulamayınca, kaliteye olan tutkusuyla çocukluğunun ekmeklerini
yapabilmek için küçük bir fırın açmaya karar verdi ve ilk fırınını Brüksel’de
açtı. Fırınının adını ‘taze, günlük ekmek‘ anlamına gelen ‘Le Pain Quotidien’
koydu ve Brükselliler tarafından büyük beğeni topladı.
Alain, sadece ekmek üretmekle kalmadı, özel ve lezzetli
ekmekleri ile birlikte sunabileceği çorba, salata ve tartine servisine de
başladı. Coumont, daha sonra bir sokak pazarında uzun ahşap bir masa bulup
misafirlerine yemek servis etmeye başlayınca, Le Pain Quotidien’in topluluğa
açık ilk “paylaşılan masa”sı da böylece kurulmuş oldu. İlk mağazasını 1990’da
Brüksel’de açan Le Pain Quotidien, bugün 19 farklı ülkede, 146 mağazasıyla
faaliyet göstermektedir.
Lezzetli organik ekmekleri, iştah açıcı tartine
çeşitleri, salataları, organik ürünleri, sıcak ortamı ile tanınan Belçika’nın
ünlü cafe zinciri Le Pain Quotidien, Türkiye’de ise ilk mağazasını 2006 yılında
Kanyon AVM’de açtı. 2007’de İstinye Park AVM ve Eylül 2010 itibari ile de
Suadiye’de ve en son Buyaka’da açtığı mağazaları ile bugün toplam 4 mağazasında
misafirlerini ağırlamaya devam etmektedir.
Yorumlar
Yorum Gönder