Dört Farklı Bölgenin En Sevilen Lezzetleri Dört Ay Boyunca Divan Lokanta’da
ÜNLÜ DİVAN ŞEFLERİ SİHİRLİ DOKUNUŞLARIYLA DİVAN LOKANTA’DA
Divan
Grubu, Türkiye’nin lezzet haritasında önemli bir yere sahip olan farklı
bölgelerin sevilen lezzetlerini İstanbul’da
deneyimleme şansı sunuyor. Divan Mersin, Gaziantep, Adana ve Ankara
Çukurhan otellerinin şefleri tarafından hazırlanan menüler, Şubat
ayından Mayıs sonuna kadar her ayın üçüncü haftası Divan İstanbul
içerisinde yer alan Divan Lokanta’da tat dedektiflerini
bekliyor. Lezzet yolculuğu 19-25 Şubat tarihleri arasında Divan Mersin
Şefi’nin hazırladığı menüyle Divan Lokanta’da başlıyor.
Türkiye’nin
farklı yörelerine ait mutfak lezzetlerini restoranlarına taşıyarak
farklı deneyimler yaşatan Divan Grubu, lezzet reçetelerinin
sahibi şeflerini Şubat ayından Mayıs sonuna kadar her ay Divan
İstanbul’da ağırlamaya hazırlanıyor. Divan Mersin, Gaziantep, Adana ve
Çukurhan otellerinin şefleri tarafından hazırlanan menüler, her ay
seçilen bölgenin en özel lezzetleriyle misafirlerini ile
buluşturacak.
Türkiye’nin
lezzet haritasında yolculuğa çıkmak isteyenler 19- 25 Şubat tarihleri
arasında Divan Mersin Şefi’nin hazırladığı özel
menü Divan Lokanta’da sizleri bekliyor.
Divan şeflerinin usta ellerinden çıkan Mersin, Gaziantep, Adana ve Ankara mutfağının eşsiz lezzetleri Divan Lokanta'da
sizi bekliyor.
19- 25 Şubat Mersin Şefi 19-25 Mart Divan Gaziantep Şefi
19-25 Nisan Divan Adana Şefi
19-25 Mayıs Divan Ankara Şefi
bölgelerinin en özel lezzetlerinden oluşturdukları menüleri Divan Lokanta’da lezzet kaşiflerinin beğenisine sunacak.
Bugün öğlen yemeğinde Divan İstanbul da Divan Mersin'in Şefi Murat Çakıroğlu'nun hazırladığı özel menüyü
deneyimledik.
Lezzetlerin yanında sunumlar da çok etkileyiciydi.
Topalak
çorbası ile başlangıç yaptık. Nohut, kuzu gerdan ve bulgur köftesi ile
çok lezzetli bir çorba.
Mersin usulü lahmacun kış yeşillikleri
ile servis ediliyor. Mayasız hamur üzerine kuzu kıyması ile yapılan
lahmacun incecik ve çıtır çıtırdı. Lahmacun severlerin denemesi gereken
çok başarılı bir lezzet.
Ardından biftek tantuni denedik. Tantuni
yalnızca et ile yapılıyor içinde domates veya biber bulunmuyor yani etin
lezzetini daha iyi alabiliyorsunuz. Sade veya istendiği taktirde yoğurt
ile servis ediliyor.
Yemeğin sonunda öyle bir tatlı denedik ki
denemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum. Taş kadayıf ve kaymaklı dondurma
tam bir lezzet bombası. Şu ana kadar denediğim en başarılı taş
kadayıftı. Bu kadar başarılı bir menünün ardından sabırsızlıkla Mart
ayında Divan Gaziantep Şefinin hazırlayacağı menüyü bekliyorum.
Yorumlar
Yorum Gönder