Uluslararası Katar Yemek
Festivali:
Katar Uluslararası Yemek Festivali'nin sekizincisi bu
yıl 23 Mart - 7 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. Festival, Katar'ın
birbirinden lezzetli yemek seçeneklerini yerel ve uluslararası mutfakla
birleştirerek 60'tan fazla noktada katılımcılara sunacak. Bunun yanı sıra
festival, katılımcılara farklı bir kültür ve misafirperverlik deneyimi vaad
ediyor.
Katarlılar ve ziyaretçiler festival süresince hem
otantik Orta Doğu mutfağının tadına bakabilir hem de dünya mutfağını
deneyimleyebilir.
Son trendleri sunan dünyaca ünlü şeflerin katılımıyla,
birbirinden farklı ve lezzetli yemek deneyimleriyle ve bireysel sunumlarla
birlikte festival, Katar'ın geniş mutfak seçeneklerini yansıtıyor. Daha fazla
bilgi için: www.qifoodfestival.com
Katar Turizm Otoritesi(QTA)
Hakkında:
Ülke liderleri tarafından uzun süreden bu yana
Katar’ın gelişmesinde önemli bir lokomotif olarak görülen turizm, hükümet
tarafından öncelikli bir sektör olarak belirlenmiştir. Katar Turizm
Otoritesi'nin (QTA) amacı, Katar’ı derin kültürel köklere sahip ve dünya
standartlarında bir turizm destinasyonu olarak dünya haritası üzerinde sağlam
bir şekilde konumlandırmaktır. QTA, 2014 yılında Katar Ulusal Turizm Sektörü
Stratejisi’ni başlatmıştır. Ülke turizmini çeşitlendirmek ve 2030 yılı itibarıyla
Katar'ın ekonomisine sektörün katkısını artırmak istenmektedir.
QTA, kapsamlı ve sürdürülebilir bir turizm sektörü
planlayıp teşvik ederek, bu amaca ulaşmak için birçok kamu ve özel sektör
paydaşıyla birlikte çalışmaktadır.
Planlama çabaları kapsamında, QTA, Katar turizm
deneyimine katkıda bulunacak turizm ürün ve hizmetlerini belirlemekte ve
gelişimleri için gerekli yatırımı çekmeyi hedeflemektedir.
Çeşitli düzenlemeler sayesinde turizm kuruluşlarının
mümkün olan en yüksek standartlarda faaliyet göstermesi ve diğer yandan Katar
kültürünün de devamlılığı amaçlanmaktadır.
QTA, Katar’ı dünya çapında bir tatil destinasyonu
olarak tanıtmak için çalışmaktadır ve bunu çeşitli tanıtım çalışmalarının yanı
sıra, uluslararası fuarlar, festivaller ve çeşitli etkinliklerde görünürlük
sağlayan zengin bir takvim geliştirerek yapar. Büyüyen uluslararası varlığı ile
Londra, Paris, Berlin, Milan, Singapur ve Riyad'da bulunan temsilcilikleri
QTA’nın tanıtım çalışmalarını desteklemektedir.
Katar Ulusal Turizm Sektörü Stratejisi açıklandığından
bu yana, Katar 7 milyondan fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapmış, 2010 - 2015
yılları arasında %11,5 oranında yıllık ortalama büyüme elde etmiştir. Turizm
sektörünün Katar ekonomisine etkisi giderek artmakla birlikte, 2014
tahminlerine göre Katar GSYİH’sının %4,1’ini oluşturmuştur.
Daha fazla bilgi için:
Katar Turizm Otoritesi, Türkiye ofisi
Tel:
0 212 243 63 75
Email:
turkey-pr@visitqatar.qa
Katar Mutfağı:
Sınırlı tarım faaliyetlerine rağmen geleneksel Katar
yemekleri şaşırtıcı derecede çeşitlidir. Yerel balık her zaman bol olsa da
birçok temel gıda maddesinin ithal edilmesi gerekmektedir. Yerel yemekler
yıllar içinde Hint Yarımadası, İran, Doğu Akdeniz ve Kuzey Afrika
mutfaklarından etkilenmiştir. Bu yemekler arasında yoğurtla servis edilen deniz
mahsullü veya etli bol baharatlı pirinç pilavı ve koyun etinden oluşan machboos;
pilav ve kuru yemiş yatağında bütün kuzu rostodan oluşan ghuzi ve
çeşnili pilavla servis edilen haşlanmış koyun veya keçi dolması yer alır.
Yemeğin bu en önemli ögesine genellikle tavuk, balık, sebze ve salata gibi
çeşitli yan yiyecekler eşlik eder. Tipik bir Katar yemeği yerel olarak
yetiştirilen hurmalar, taze meyve ve helva veya Umm
Ali gibi tatlılarla tamamlanır.
Göçmen toplumda çöl gezginleri yiyecek ve içecek
paylaşmak için her zaman hoş karşılanır. Bu gelenek Katar kültürünün derinine
işlemiştir ve ziyaretçileri ağırlarken Arap kahvesi ve hurma ikram etmek bu
misafirperverliğin sembolik bir ifadesidir. Çok eskilere dayanan toplu yemek
geleneği, geleneksel ortamlarda ve düğün gibi kutlamalarda hâlâ uygulanır ve ev
sahibinin sonsuz cömertliği ve ziyafet sofrasında gelişen sohbetlerin sıcaklığı
bu yemeklerin simgesidir.
Katar, yemek olanağı çeşitliliğiyle gurur duyuyor. Çok
sayıda restoran Arabistan ve Orta Doğu’nun otantik tatlarını sunuyor, ancak
dünyanın tüm önemli mutfakları da iyi bir şekilde temsil ediliyor. Seçenekler,
yüksek kaliteli resmî yemek yerlerinden rahat fast food noktaları ve kahve
dükkânlarına kadar çeşitlilik gösteriyor. Şehrin çok sayıda yemek köşesinin
yanı sıra Katar otellerinde ve Pearl-Qatar, Souq Waqif ve Katara Kültür
Köyü’nde birçok önde gelen restoran bulunuyor. Uluslararası çapta tanınmış
restoranlar arasında Gordon Ramsay, Alain Ducasse, Nobu, Jean-Georges ve
Antonio Carluccio yer alıyor.
Yorumlar
Yorum Gönder